Vroem Vroemmmmm! Studententeam InMotion gaat een ronde record op TT Circuit Assen neerzetten

0

Circuit Zandvoort, Circuit Zolder, en nu… Circuit Assen! Zelfs in het ver gelegen noorden Assen kan niet ontsnappen aan de snelste elektrische formule auto ter wereld: de IM/e! Studententeam InMotion gaat het elektrische ronde record verbreken op TT Circuit Assen op zaterdag 21 juli. Het is vrij toegankelijk, dus wees aanwezig bij deze spectaculaire gebeurtenis!

Het is niet de eerste keer dat InMotion succesvol een recordpoging waagt. Vorig jaar in juni verbroken we met gemak het vorige record op Circuit Zandvoort met maar liefst 16 seconden! Met Beitske Visser als coureur, sleepten we zo ons eerste record binnen. (https://www.youtube.com/watch?v=Mrl4X2uMjXg)

Slechts één maand later in juli 2017, werd de IM/e ook de snelste elektrische auto op Circuit Zolder. Met niet minder dan 19 seconden, heeft Xavier Maassen met de IM/e het oude elektrische ronde record verplettert! Niet alleen was dat een nieuw record voor ons, maar kwam het record weer op Maassen zijn naam te staan. Deze had hij eerder verloren. Twee vliegen in één klap! (https://www.youtube.com/watch?v=cLezpF8fEoA)

Een jaar later, met een nieuw bestuur, nieuwe leden en een verbeterde IM/e, is het tijd voor een nieuw record. Met een betere ophanging en aerodynamica, is de IM/e een nog grotere snelheidsduivel dan voorheen!

Tijdens het event ‘Experience Electric Day’ op TT Circuit Assen, zal de IM/e de hoofdrolspeler zijn. Het event is gratis toegankelijk voor iedereen, dus neem iedereen mee!

InMotion

https://www.inmotion.tue.nl/

 

 

Walter van Teeffelen

About Walter van Teeffelen

Walter van Teeffelen woont sinds 1981 in Den Haag en houdt zich als Hoofdredacteur van inZaken.eu met meerdere zaken bezig. Hij heeft veel ervaring met het schrijven van artikelen en andere stukken over internationaal zaken doen. Met een achtergrond van (culturele) Fondsenwerving is Walter een enorme aanwinst voor inZaken.eu.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmail
Share.

Comments are closed.