TNO breidt uit op High Tech Campus

0

Per half december wordt de High Tech Campus Eindhoven versterkt met twee extra afdelingen van TNO. De afdelingen MaS (Material Solutions) en ESI (Embedded Systems Innovation) verhuizen van de Campus van de TU/e naar de Smart Industry Hub.

De circa honderd TNO-medewerkers zullen gaan werken in een kantoorruimte van ruim duizend vierkante meter, en in laboratoria van ongeveer dezelfde grootte. De TNO’ers komen hiermee ook dichter bij hun collega’s van Holst Centre en Solliance te zitten.

Smart Industry Hub
Frans Schmetz, Managing Director van de High Tech Campus Eindhoven, is enthousiast: “Op de Campus werken nu 11.000 mensen in ruim 160 bedrijven. We zijn blij dat het toonaangevende instituut TNO heeft besloten nog meer bedrijfsactiviteiten naar de Campus te verplaatsen. Ook zijn wij trots dat we ze kunnen huisvesten in onze nieuwe Hub, op de High Tech Campus 25.”

De Smart Industry Hub is een gebouw van twaalfduizend vierkante meter met kantoren, onderzoeksruimten en bedrijfshallen onder één dak. De Hub is dit jaar speciaal gebouwd voor innovatieve bedrijven, met vraag naar een multifunctionele huisvesting, een schakel die volgens Schmetz nog ontbrak in Eindhoven. “Deze uitbreiding van TNO op de High Tech Campus moedigen wij erg aan.”

Broedplaats
Op dit moment is TNO al werkzaam op de High Tech Campus in de gebouwen van Holst Centre en Solliance. Holst Centre is een onafhankelijk open-innovatie R&D centrum dat is opgericht door IMEC en TNO. In het gebouw zijn researchers bezig met het ontwikkelen van technologieën voor draadloze autonome Sensor Technologieën en flexibele elektronica.

Bij Solliance bundelen TNO, TU/e, Holst Centre en ECN de krachten in het onderzoek naar de nieuwste generatie zonnecellen. Arnold Stokking, Managing Director van TNO Industrie: “De High Tech Campus bewijst zich steeds meer als dé broedplaats van nauw samenwerkende expertises en partijen. De verhuizing van deze twee TNO afdelingen dicht bij o.a. Holst Centre en Solliance zal dat alleen maar versterken.”

De TNO-researchgroep Equipment for Additive Manufacturing (EfAM) blijft achter op de TU/e-Campus, maar verhuist in december naar de gebouwen Catalyst en Twinning. Dit is een tijdelijke situatie totdat de gezamenlijke bouwontwikkeling in het Impuls-gebouw gereed is in 2019.

Foto: Smart Industry Hub, High Tech Campus Eindhoven

 

Walter van Teeffelen

About Walter van Teeffelen

Walter van Teeffelen woont sinds 1981 in Den Haag en houdt zich als Hoofdredacteur van inZaken.eu met meerdere zaken bezig. Hij heeft veel ervaring met het schrijven van artikelen en andere stukken over internationaal zaken doen. Met een achtergrond van (culturele) Fondsenwerving is Walter een enorme aanwinst voor inZaken.eu.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmail
Share.

Comments are closed.