Studententeam InMotion gaat voor het elektrisch ronde record op circuit Zolder

0

        

TUE en Fontys

InMotion is een team van ongeveer 50 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen. Het ultieme doel van het team is om in 2020 deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans in de Garage 56 klasse met een volgende auto. Deze klasse biedt ieder jaar plaats aan één team om met een auto mee te doen zonder regelgeving, met uitzondering van veiligheidsregels.

Deze ontwerpvrijheid biedt de studenten de kans om technologie van het hoogste niveau toe te passen en innovatie in de motorsport te brengen. Om dit doel te bereiken is het team begonnen met de bouw van ‘s werelds snelste elektrische formule auto. Met deze auto wil het team naamsbekendheid en ervaring opdoen, daarnaast dient hij als testplatform voor innovatieve technieken die in de toekomst in de Le Mans auto terecht komen.

550 pk en 658 kilogram

De IM/e heeft 550 pk en weegt slechts 658 kilogram. Daarnaast heeft een uitgebreid netwerk aan partners het mogelijk gemaakt om technologie tot in de details te optimaliseren. In de wielophanging zijn bijvoorbeeld titanium 3D geprinte onderdelen opgenomen en de auto beschikt over een compleet nieuw ontwikkeld software platform. Mede dankzij deze unieke samenwerkingen met de industrie is het team er zeker van dat zij het ronde record kunnen verbreken.

Een aantal jaar geleden heeft Xavier Maassen tevens in een Tesla Roadster het elektrisch record verbroken toen vervolgens Bert Longin het record met slecht een paar tienden van seconden overnam. Komend weekend waagt Xavier op nieuw een kans met de technische studenten om opnieuw het record op zijn naam te zetten.

http://inmotion.tue.nl/

Walter van Teeffelen

About Walter van Teeffelen

Walter van Teeffelen woont sinds 1981 in Den Haag en houdt zich als Hoofdredacteur van inZaken.eu met meerdere zaken bezig. Hij heeft veel ervaring met het schrijven van artikelen en andere stukken over internationaal zaken doen. Met een achtergrond van (culturele) Fondsenwerving is Walter een enorme aanwinst voor inZaken.eu.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmail
Share.

Comments are closed.