Soep eten tegen voedselverspilling

0

        

Aanstaande zaterdag 29 april kun je bij 25 supermarkten door heel Nederland iets heel bijzonders doen om voedselverspilling tegen te gaan: soep eten!

Op deze dag – World Disco Soup Day – wordt namelijk wereldwijd aandacht gevraagd voor voedselverspilling. De tomatensoep die wordt uitgedeeld is dan ook gemaakt van groenten die niet mooi genoeg waren om in de supermarkt te verkopen, maar nog wel barstensvol smaak zitten.

In de vuilnisbak
Initiatiefnemer van de actie bij deze supermarkten is NoFoodWasted, een platform dat voedselverspilling vermindert door innovatieve oplossingen aan te bieden. “Iedereen heeft te maken met voedselverspilling,” zegt oprichter August de Vocht, “dus kunnen we het ook samen oplossen. Het is leuk om te zien wat zo’n evenement als World Disco Soup Day teweeg brengt.”

Een derde van al het voedsel dat geproduceerd wordt, belandt in de vuilnisbak. Dit komt neer op 50 kilo per persoon per jaar. Dit is niet alleen zonde, maar zorgt ook voor veel CO2-uitstoot en verspild water. Supermarkten zijn verantwoordelijk voor 5% van de totale voedselverspilling. NoFoodWasted helpt supermarkten om hun derving te verminderen, bijvoorbeeld door de Afgeprijsd-app. Hiermee kunnen supermarkten hun Afgeprijsde producten rechtstreeks aan hun klanten communiceren, op het moment dat deze hun boodschappenlijstje maken. Vaak worden deze producten zo alsnog verkocht.

Slow Food Youth Network
World Disco Soup Day wordt wereldwijd georganiseerd door het Slow Food Youth Network. Op deze dag komen overal ter wereld mensen samen om soep te maken tegen voedselverspilling.

http://www.nfdwstd.com/nieuws

Walter van Teeffelen

About Walter van Teeffelen

Walter van Teeffelen woont sinds 1981 in Den Haag en houdt zich als Hoofdredacteur van inZaken.eu met meerdere zaken bezig. Hij heeft veel ervaring met het schrijven van artikelen en andere stukken over internationaal zaken doen. Met een achtergrond van (culturele) Fondsenwerving is Walter een enorme aanwinst voor inZaken.eu.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmail
Share.

Comments are closed.