Mondriaan wereldkaart

0

Naar aanleiding van de tentoonstelling over De Stijl in het Gemeentemuseum Den Haag, kwam de Haagse reisboekhandel Stanley & Livingstone op het idee naar een Mondriaan wereldkaart te laten maken.

De boekhandel vond de kunstenaar Michael Tompsett bereid een mooie wereldkaart in de kleuren rood, geel en blauw waar Mondriaan beroemd mee werd te ontwerpen. De wereldkaart is te koop in beperkte oplage en de belangstelling is groot.

A world which is diverse

Michael Tompsett houdt ervan om te experimenteren met verschillende stijlen en onderwerpen, maar zijn belangrijkste focus ligt op landkaarten en skylines van steden, waar hij een trendsetter is geworden. Hij geniet ervan op zoek te zijn naar unieke en interessante manieren om dingen die erg vertrouwd voor ons allemaal, weer te geven.

In zijn woorden: “Maps and city skylines are visual representations of the world we live on, a world which is incredibly diverse and I hope that I manage to show a little bit of that diversity in the artwork I create.”

https://www.youtube.com/watch?v=A-6OXpLdn28

http://www.stanley-livingstone.eu/mondriaan-wereldkaart-wm-9986.html

Walter van Teeffelen

About Walter van Teeffelen

Walter van Teeffelen woont sinds 1981 in Den Haag en houdt zich als Hoofdredacteur van inZaken.eu met meerdere zaken bezig. Hij heeft veel ervaring met het schrijven van artikelen en andere stukken over internationaal zaken doen. Met een achtergrond van (culturele) Fondsenwerving is Walter een enorme aanwinst voor inZaken.eu.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmail
Share.

Comments are closed.