Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken bezoekt achtereenvolgens Algerije en Egypte

0

In Algiers sprak hij met premier Ouyahia en de minister van Buitenlandse Zaken Messahel over onder meer migratie, handel en fiscale samenwerking. Blok ontmoet ook de Algerijnse ministers van Financiën, Transport en Openbare Werken, Landbouw, Energie en Water.

Tijdens het bezoek tekenen Nederland en Algerije een onderling belastingverdrag. Dat zorgt ervoor dat bedrijven die actief zijn in beide landen geen dubbele belasting betalen.

Relatieve stabiliteit
Door de relatieve stabiliteit in Algerije speelt het land een belangrijke rol in de regio aan de zuidgrens van Europa. Goede relaties met Algerije helpen ook bij het contact met andere Noord-Afrikaanse partners om bijvoorbeeld ongeregelde transit-migratie te voorkomen en mensensmokkel aan te pakken.

Paus van de Koptische kerk
Op donderdag 10 mei ontmoette Blok in Cairo de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Shoukry. Het is de eerste keer in vijf jaar dat een dergelijk bilateraal bezoek plaatsvindt. De gesprekken gaan onder meer over de relatie tussen Nederland en Egypte, ontwikkelingen in de Egyptische maatschappij en ontwikkelingen in de regio. De minister brengt daarnaast een bezoek aan de paus van de Koptische kerk.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/internationaal-ondernemen
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-buitenlandse-zaken

 

 

Walter van Teeffelen

About Walter van Teeffelen

Walter van Teeffelen woont sinds 1981 in Den Haag en houdt zich als Hoofdredacteur van inZaken.eu met meerdere zaken bezig. Hij heeft veel ervaring met het schrijven van artikelen en andere stukken over internationaal zaken doen. Met een achtergrond van (culturele) Fondsenwerving is Walter een enorme aanwinst voor inZaken.eu.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmail
Share.

Comments are closed.