Jonge Nederlandse ingenieurs in Wallonië

0
Beoordeel dit artikel

ingenieurs - 2            ingenieurs - 4

Op 27 november organiseerde HighTech Nederland, in samenwerking met de Waalse topsector Mecatech een eendaags werkbezoek aan het Liège Science Park in de Belgische provincie Luik.

Op initiatief van Jos van Erp (Program Director bij HighTech Nederland die al zo’n 20 jaar de vooruitgang van de Waalse economische omwenteling volgt) zette een groep van 12 jonge Nederlandse ingenieurs voet op Waalse bodem. Zij werden tijdens hun werkbezoek uitvoerig ingelicht over de Waalse economische omwenteling, met welke middelen (zoals R&D) die bewerkstelligt wordt en wat voor resultaten er behaald zijn.

Waalse R&D centra
De dag begon met een macro-economisch overzicht gepresenteerd door Rodrigo dos Santos, Directeur van  Wallonia Export & Investment in Nederland (AWEx), gevolgd door een blik op de sector door Thibaud van Rooden, International Affairs Executive bij Mecatech. Even later presenteerden twee Waalse R&D centra, SIRRIS (www.sirris.be/nl) en CRM (www.crmgroup.be), hun activiteiten. Het werkbezoek werd afgesloten met het bezoek aan het Waalse bedrijf Lasea (www.lasea.eu): fabrikant van industriële lasers.

Het werkbezoek is een klein deel in de veel grotere en constant uitdijende mozaïek van Nederlands-Waalse samenwerking. Zowel Nederland als Wallonië zien steeds meer het belang van goede handelscontacten met de buren in. De afgelopen drie jaar vond er een forse intensivering van wederzijdse ministeriële werkbezoeken plaats. Ook de Ambassade van Nederland in Brussel en de kantoren van Wallonia Export & Investment in Nederland zetten steeds meer handelsmissies op. Het belang mag dan ook niet worden onderschat: voor Nederland is België de tweede grootste afzetmarkt en omgekeerd is Nederland voor zowel België als Wallonië de derde grootste afzetmarkt.

www.hightechnl.nl www.polemecatech.be www.sirris.be/nl www.crmgroup.be www.lasea.eu

Walter van Teeffelen

About Walter van Teeffelen

Walter van Teeffelen woont sinds 1981 in Den Haag en houdt zich als Hoofdredacteur van inZaken.eu met meerdere zaken bezig. Hij heeft veel ervaring met het schrijven van artikelen en andere stukken over internationaal zaken doen. Met een achtergrond van (culturele) Fondsenwerving is Walter een enorme aanwinst voor inZaken.eu.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmail
Share.

Leave A Reply