Hergebruik van je oude computer door te “refreshen”

0

Economische omstandigheden vragen om duurzame kostenbesparing in IT.Naast een zoektocht naar nieuwe inkomstenbronnen zoeken bedrijven naar manieren om op slimme wijze kosten te besparen. Het bedrijf PC Refresh in Den Haag heeft zo’n manier gevonden. Het installeert computers opnieuw zodat ze weer snel en probleemloos functioneren. Het bedrijf is een initiatief van Sander Maatman, een 36-jarige Hagenaar die het als hobby begon.

PC Refresh is internationaal georiënteerd; het werkt nogal eens voor personen en bedrijven uit andere Europese landen. Zo is PC Refresh actief voor in Den Haag gevestigde diplomaten uit verschillende landen. Maar ook Bozena Borysowicz uit Polen maakt gebruik van de diensten van PC Refresh. Bozena is psychologe en bestuurslid bij de GGZ Keizersgracht Amsterdam. Haar organisatie werkt met 12 psychologen en psychiaters, allen tweetalig, voor met name Poolse Nederlanders. Voor haar werk is Bozena dagelijks afhankelijk van haar PC; op afstand maakt zij verbinding met het bedrijfsnetwerk om dossiers van patiënten in te zien. De schrik was dan ook groot toen de computer niet meer goed functioneerde. “De PC werd erg traag, de verbinding kwam niet meer goed tot stand en ik was bang om belangrijke gegevens kwijt te raken.” Een nieuwe PC was ook geen gemakkelijk alternatief, in verband met het overzetten van alle persoonlijke gegevens en instellingen.

Voor Bozena bleek een nieuwe PC ook niet nodig. “Met PC Refresh is mijn PC grondig schoongemaakt, de beveiliging is helemaal nagelopen en de toegang tot mijn e-mail is gemakkelijker gemaakt. Ik vind het vooral geruststellend dat ik nu iemand heb die op korte termijn te hulp kan schieten. Er kan zelfs op afstand verbinding worden gelegd om problemen te verhelpen. Sander heeft veel geduld met mensen, ook als ze weinig verstand hebben van computers. Hij neemt de tijd om dingen uit te leggen.”

Een Refresh is er al vanaf 49,- per PC. Voor dit bedrag wordt de computer helemaal opgeschoond en teruggebracht in de fabriekstoestand, met behoud van foto’s en andere bestanden. Met wat extra services en uitbreiding van de geheugencapaciteit kan een klus oplopen tot 100,- a 150,- per computer. Ook bestaat tegenwoordig de mogelijkheid om een computer uit te rusten met een supersnelle SSD harddisk, waarmee de snelheid zelfs die van een nieuwe computer overtreft. Voor het onderhoud is de computer doorgaans 24 tot 48 uur in behandeling.


Voor meer informatie klikt u hier.

Team inZaken.eu

About Team inZaken.eu

Dit is het teamaccount van de redactie van inZaken.eu. Hieronder vindt u meer artikelen van de redactie uit Eindhoven.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmail
Share.

Leave A Reply