Genua City Gids

0

De redactie van de Italië website Dolcevia heeft een gratis reisgids over Genua gelanceerd via het nieuwe platform van Adobe Spark.

Dolcevia.com promoot slow toerisme naar Italië en denkt met de regio Ligurië mee om de toeristische druk op Cinque Terre en andere populaire delen van de Bloemenriviera te beperken door meer aandacht te geven aan plaatsen die nog niet overbezocht worden om hiermee aan een betere bezoekersspreiding mee te werken.

Zie de gids hier.

Vooral Cinque Terre, een belangrijke bestemming in Ligurië, lijdt de laatste jaren aan overtoerisme, “Door ons steentje bij te dragen, ook al levert het voor ons in directe zin niets op, helpen we mee aan een beter leefmilieu en aan duurzaamheid voor zo’n bestemming, dat vinden wij erg belangrijk. Bezoekers uit Nederland en België zijn behoorlijk vertegenwoordigd bij die miljoenen bezoekers die een kwetsbare streek als Cinque Terre jaarlijks bezoeken”.

Dolcevia.com promoot Italië al meer dan 10 jaar en probeert vooral de vaak minder bekende kanten van het land te laten zien. Niet zonder gevolgen want zij waren een van de eersten die over Puglia rapporteerden. Ze organiseerden een aantal persreizen (o.a. Transavia) naar de streek om deze meer bekendheid te geven.  

De GENUA reisgids is een uitgebreide travelogue die zowel in de Nederlandse als in de Engelse taal werd geproduceerd en die bijzonder interessant kan zijn voor mensen die met familie op doorreis zijn naar de Bloemenriviera, de Toscaanse Versilia of verder naar het zuiden. Het bevat een groot aantal tips op ieder gebied maar met name over musea, bezienswaardigheden, eten, uitgaan en hotels plus een unieke fotoserie van de stad.

Op Adobe Spark :
ENGELSE VERSIE

https://spark.adobe.com/page/irjGaORyvFu8o

NEDERLANDSE VERSIE

https://spark.adobe.com/page/bNRGAzNzZ8hjM

Media zie:

Walter van Teeffelen

About Walter van Teeffelen

Walter van Teeffelen woont sinds 1981 in Den Haag en houdt zich als Hoofdredacteur van inZaken.eu met meerdere zaken bezig. Hij heeft veel ervaring met het schrijven van artikelen en andere stukken over internationaal zaken doen. Met een achtergrond van (culturele) Fondsenwerving is Walter een enorme aanwinst voor inZaken.eu.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmail
Share.

Comments are closed.