De digitale agenda voor Europa

0

De Europese Commissie heeft een voorstel aangenomen voor de richtlijn dat publieke websites van lidstaten goed toegankelijk zijn. Toegankelijke publieke websites zien er niet anders uit dan andere websites. Maar ze zijn zeker beter bruikbaar. Bijvoorbeeld in een rumoerige omgeving, of in verblindend zonlicht. Of voor ouderen als de ogen wat minder worden.

Toegankelijke websites kosten niet veel extra om te ontwikkelen. En als we het allemaal volgens dezelfde eisen – volgens dit voorstel – doen, zal het goedkoper zijn dan ooit.

3 december was de Internationale dag voor personen met een handicap. Laten we iets doen dat een verschil maakt. Bent u een openbare aanbesteder, een manager van particuliere websites of een webontwikkelaar?

Update uw kennis over de bereikbaarheid van websites. Als extra bewijs hebben we een instrument ontwikkeld om de hiermee gemoeide kosten zelf te berekenen. Het is eenvoudig en simpel. Vul de vragenlijst in en u weet wat er nodig is om te helpen bij elke EuropEuropa.euese website optimaal digitaal te krijgen.

Bron en lees verder: Europa.eu

Team inZaken.eu

About Team inZaken.eu

Dit is het teamaccount van de redactie van inZaken.eu. Hieronder vindt u meer artikelen van de redactie uit Eindhoven.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmail
Share.

Leave A Reply